the fighter




mark wahlberg conan'a çıktığında boks sahnelerinin çok gerçekçi olduğunu, bildiğin kamera karşısında dövüştüklerini falan söylemişti. gerçekdışı bir pazarlama stratejiymiş. yalan söylemiş.

aycan "rocky'den beri bu kadar kötü boks sahneleri görmemiştim." dedi. çok haklı. maçlardaki televizyon yayını efekti oldukça başarılıydı. spikerlerin anlatımı, atmosfer vs. mükemmele yakın. gerçek sanchez-ward maçının anlatıcıları hala göt şeklindelerdir. böyle bir göt olma yoktur yani. buna az da olsa yer verilmesi hoşuma gitti.

fakat, iş ringde olanlara gelince biraz sıçış var filmde. softball, touchball gibi hafif sporların boks versiyonu gibiydi. ward'ın sıkıcı, kapalı kutu stili iyi yansıtılmış ama yumruklar genel olarak pek yumuşaktı. dövüşü dayanıklılığa dayalı adamın yediği yumrukları ben bile fps kameradan bi çekerdim yani. sanchez gerçekte tek seferde tek seferde ko oluyormuş. filmde ikincide tko oldu niyeyse. efsanevi gatti maçları da bu filmde yer bulmalıydı. boks filmi çekiyosan filme boks olmalı. zaten malzemen youtube'da var.

filmin yönetmenliği için başlarda darren aronosfky'nin adı geçiyodu doğru yazdıysam. ama sonunda black swan'ı seçmiş. wrestler'dan sonra mantıklı bir tercih gibi dursa da, onun elinde çok daha güzel bir film ortaya çıkarmış gibi. dağıtırmış hatta.

filmi götüren oyunculuk ve akıcı senaryo. christian bale döktürmüş, sikip atmış, ders vermiş, ne desem az. bi de challenge olsun diye bi film kilo verip öbür film kilo alıyo manyak. coşmuş, son sahnede ağlatıyodu beni. kolay kolay ağlamam filmde. oscar'ı almassa çocuğumu keserim. bikini de giyerim.



mark wahlberg sakin kalmış ama karakteri yüzünden sırıtmamış. anne rolündeki abla iyiydi. o da oskar kovalıyomuş, şansı çok. baba tam rolün adamı, yer yer güldürdü baya. amy adams ortalamanın çok üstündeydi. senaryo da sıkmadı, zaman geçişleri yerindeydi. gatti maçlarının sonda geçiştirilmesi ise en büyük eksi.

sonuçta gerçek bir hikaye, tam kıvamında beyaz perdeye aktarılmış. christian bale olmasa bu kadar ilgi görmezdi ama film. boks sahneleri vasatı aşmayı başarabilseydi, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olabilecekken, yılın en filmlerinden biri olarak kalıyor maalesef.

posted under |

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

aycan iddiaları

1. 2010-2011 sezonunda bucaspor'da forma giyen torric jebrin bundan 5 sene içinde chelsea ayarında ( şampiyonlar ligi'ne ilk iki torbadan seçilen) bir takımında forma giyer. iddia el fakhir gold'una.

not: bulls şampiyon olamadı, stoch hala fenerde. bunları aycan kazandı.

2. kgbb: -5

3. mutuyla iddia: ales'den 40 veya üzeri matematik sorusu çözersem bıyık bırakacam. 40'ın altında kalırsam o bırakacak. sonunda kazanan bıyık olacak.

consumables

  • tim powers - the anubis gates

Recent Comments